12.01.2010

I'm Forest. Forest Gump...


In seara asta am primit programul de concurs si planificarea de zbor pentru maratonul din Sahara. Vreo 40 de tari participante, cam 400 - 500 de alergatori. Btw, se pare ca sunt singurul roman care alearga in Sahara Marathon. Primul impuls a fost sa fiu mandru dar, mi-am adus aminte ca alearga acolo si oameni in carucioare cu rotile si chiar si persoane nevazatoare. Si mi-a trecut de mandrie. Cand am primit lista, mi-am adus aminte de rapunsul pe care l-am dat unora care ma intrebau de ce ma duc acolo sa alerg. Le-am spus: pentru ca pot. Trecand peste aroganta raspunsului (da-i dreptul meu, ce dracu'), mi-am dat seama cate am reusi sa facem daca ne-am da voie. Cate am construi daca am intelege ca PUTEM. Dar e mai comod sa injuram si sa aruncam cu ... diverse in jur, e mai cool sa spui ca tara asta e de rahat si ca nu mai e nimic de facut. Va sugerez sa dati o cautare pe Youtube vizand sahara marathon. S-ar putea sa aveti mari surprize, intalnind niste oameni nevazatori (spun nevazatori ca sa intelegeti ca oamenii aia chiar nu vad lumina, nu c-ar fi orbi la suflet), ca si oameni in carucioare cu rotile care se caznesc sa iasa dintre dunele de nisip SINGURI - caci cu ajutor sunt descalificati. Anul asta vine si un grup de alergatori diabetici, din Spania. Oameni care merg acolo sa alerge, din spirit de solidaritate pentru un popor caruia i s-a furat pamantul. Oameni care, cu siguranta ar avea ce face pe-acasa dar, aleg sa poata. Aleg sa stea in plin desert cu familii de saharawi, intr-o saracie lucie si sa alerge pentru acestia.
Se obisnuieste ca, in zilele de dupa cursa, alergatorii care vor, sa ofere localnicilor idei si "secrete" ale profesiilor lor. (sa fiu al naibii daca stiu ce-am sa le spun, ca nu se brodesc neam ocupatiunile mele, pe-acolo. Sau, mai stii?)
In fine, cred ca ati inteles ce-am vrut sa spun, era doar un indemn, hai sa mai si putem...

later edit:
O alta cutuma a cursei este ca sportivii sa doneze cate ceva familiilor la care stau.
Daca puteti ... nu ezitati sa-mi spuneti, caci au mare nevoie.

later later edit:
Din greseala, am uitat sa dau mail-ul la care sa ne putem auzi, il pun acum:
asaxxum@gmail.com

6 comentarii:

Darael spunea...

Iti tin pumnii nu sa termini - asta e normal si de asteptat - ci sa te intorci acasa sanatos cu bagajul plin de povesti.

Bafta multa !

fedaykinn spunea...

darael: multam, multam , o sa am nevoie. sa vedem ce-o sa fie

Mikka spunea...

Yooooopiiiiiieeeeee!
Run, Forest,run!
Pentru ca poti. Da. Foarte firesc.
Stii, pastrez in blogroll pe Mihai - punctulzero - cu "orice este posibil". Omul care a plecat pe jos in Tibet, in autostopul pentru suflet...
Desi nu mai apar mesaje pe blog, pentru mine el este unul care poate si gata. Este acolo/aici, in putere.
Acuma vii si tu cu asta...
Minunat!
Alergi nu doar pentru tine - cred ca stii asta - si la fel fac si oamenii aia grozavi de care pomenesti. Asa ca iti multumesc ca o faci, draga Alergatorule...
Si eu iti tin pumnii si te astept cu povesti noi. Stii, e una pe care ziceai ca "o sa"...
Si apropos de putut - cum sa facem cu ceea ce zici, cu donatia?

fedaykinn spunea...

mikka: Pai da, tu poti sa te bucuri, da' numai eu stiu ce-o sa "trag" p-acolo :)
Adevarul e ca parca nu mai am stare, desi chiar in seara asta un amic se uita la mine foarte "a paguba". I-am zis ca daca se mai uita asa, il omor :))
Da, pentru ca pot. Si ai dreptate, nu alerg doar pentru mine, e un soi de ... Da' mai bine nu-ti spun acum, am sa fac o postare despre asta, cred ca e mai bine.
Povestea de care zici e deja scrisa, dar mi-a venit ideea s-o postez dupa ce vin din desert, ca se cam leaga.
Cat priveste darurile pe care le-am putea face, scuze, am omis sa dau mail-ul: asaxxum@gmail.com
Hai sa ne auzim pe un mail sa stabilim detaliile.
Si multam mult.

Unknown spunea...

Bah!!!!Io acuma ce sa zic???Drum bun,bafta,sper ca ai gasit "pavilion"(2 asa cum ti sa! sugerat!!!!!) si o intrebare la mata: ei! si doamna cu grif si corzi sau coarde cum vrei?????!!!!He he he!!!!

fedaykinn spunea...

lazaruica: da, am luat 2, nu 3, asa cum isi doreau unii, ca sa nu dam nume :)))
iar despre domnul cu corzi (ca e bass, nu bassa) ma va astept sa-l "rup" cand ma intorc. numai bine!